NAAMISUVANTO – UNOHTUMATON KALASTUSELÄMYS TORNIONJOELLA LAPISSA

Isosta lohestaan tunnettu Tornionjoki on Euroopan suurin vapaana virtaava joki. Napapiirin pohjoispuolella sijaitseva Naamisuvanto Fishing Resort on erikoistunut lohenkalastukseen, mutta tarjoaa hulppeat olosuhteet myös taimenen ja isojen haukien kalastamiseen upeissa maisemissa keskiyön auringossa.

Maailmanluokan kalastusta Euroopan huipulla

Naamisuvannon ja lähialueiden vesissä on valinnanvaraa monipuoliseen kalastuslomaan. Täältä löytyy niin nopeavirtaisia koskia kuin syviä ja hitaita pooleja. Erikoismaininnan ansaitsee Kosionivan kaunis koskenniska. Osaavat oppaamme tietävät oikeat kalastuspaikat niin nouseville kuin levähtäville lohille. Naamisuvanto on myös tärkeä lisääntymispaikka Tornionjoen lohille – kokonaisvaltaisuudessaan alue onkin joen suosikkipooleja läpi kalastuskauden.

Teemme perhokalastusretkiä lähialueen parhaille rannalta kalastuspaikoille ja tarjoamme perho-opastusta myös yksityisellä kalastusalueella, jossa on kaksi mainiota poolia lohenkalastukseen, niin alkukauden korkealla vedellä, kuin myös loppukaudella. Teemme perhokalastusretkiä lohikauden ja olosuhteiden mukaan myös muilla alueille pitkin Tornionjoen vartta, sillä upeita pooleja perhokalastukseen löytyy pitkältä joelta paljon.

Opastamme sinut mielellämme myös taimenenkalastukseen yksityisellä erämaajärvellä. Upeissa maisemissa kalastaminen kaikessa rauhassa on unohtumaton elämys, kalastit sitten uistelemalla, heittämällä huippuvarustellusta veneestämme tai perholla kelluntarenkaasta.

Lappi on myös hauenkalastajan paratiisi. Pohjoisen vedet ovat kuuluisia kookkaista hauistaan, ja niiden pyyntiin erikoistunut oppaamme vie sinut ennätysjahtiin! Isojen kalojen lisäksi henkeäsalpaavat maisemat tekevät hauenkalastuksesta Lapissa ainutlaatuisen kokemuksen.

Asiantuntevat oppaamme johtavat parhaille paikoille

Naamisuvanto Fishing Resortissa toimii viisi kalastusopasta: Petri Uusitalo, Santeri Uusitalo, Ari Nuora ja Saku Uusitalo. Tarjoamme pääasiassa lohen soutukalastusta, perinteistä perhokalastusta ja lohen perhokalastusta veneestä. Kanssamme pääset toki kalastamaan myös harjusta, taimenta, haukea ja muita kaloja.

Lohenkalastukseen käytämme vain parhaita välineitä. Uistellessa suosimme Shimano Tekota -keloja ja Beastmaster-vapoja. Perhokalastukseen meiltä löytyy Guidelinen -kahdenkäden vapoja sekä Guideline-, Hatch- ja Loop-keloja. Jalat pysyvät kuivina Guideline-kahluuhousuilla ja -kengillä.

Suuri Tornionjoki eli Väylä

Tornionjoki on Euroopan suurin vapaana virtaava joki, ja sen valuma-alue on erittäin laaja 37 300 km2. Samalla se on rajajoki Suomen ja Ruotsin välillä: yli 500 kilometrin mitan varrella maisemat vaihtuvat Pohjois-Ruotsin vuoristosta metsäiseen Tornionjokilaaksoon. Tornion kaupungin kohdalla Tornionjoki laskee Perämereen.

Tornionjoki kerää vetensä pääosin Pohjois-Ruotsin vuorten laaksoista. Joen varsinainen alku on Pohjois-Ruotsin Kiirunan kunnassa sijaitseva suurikokoinen Tornionjärvi. Jokea ruokkivat myös kaksi isoa sivujokea, Lainiojoki ja Muonionjoki, sekä useat pienemmät virrat ja purot. Tornionjoessa on paljon kuuluisia koskia kuten Kukkolankoski, Matkakoski, Kattilakoski ja Kengisforsen. Virta on erittäin voimakas monin paikoin jokea, virtaaman keskiarvon asettuessa kunnioitettavaan lukemaan 370 m3/s. Suurin osa Tornionjoesta virtaa pohjoisen napapiirin yläpuolella, eli keskikesällä aurinko ei laske lainkaan joen varrella.

RÄÄTÄLÖITYJÄ KALASTUSRETKIÄ

Lohenkalastus

Mahtava vapaana virtaava Tornionjoki on kuuluisa isoista lohistaan.

Taimenenkalastus

Kalasta taimenta luonnonrauhassa yksityisellä erämaajärvellä.

Hauenkalastus

Hauenkalastajan paratiisi – ammattilaisen opastuksella.

ISO JOKI, ISO KALA, YKSI SUURI PERHE

KALASTA AMMATTILAISTEN OPASTUKSESSA

MAKOISAT UNET KALASTUKSEN JÄLKEEN