ISO JOKI, ISO KALA, YKSI SUURI PERHE

Tervetuloa Tornionjoelle, Euroopan suurimmalle vapaalle virralle, joka tunnetaan isoista lohistaan. Naamisuvanto Fishing Resortin päämajassa Uusitalon pirtissä tapaat uuden perheesi: omistajapariskunnan Taina ja Petri Uusitalon, heidän poikansa sekä kalastusoppaat, jotka ovat kuin heidän omia poikiaan.

Jo neljännesvuosisadan kalamiehet- ja naiset ovat kutsuneet Naamisuvannon Uusitaloa toiseksi kodikseen. Kävelet ovesta sisään kuin asuisit täällä, nautit porukan yhteisistä ruokahetkistä ja jaat intohimoisen suhtautumisen kalastukseen meidän kaikkien kanssa. Täällä olet yksi meistä.

Mutta kalastamaanhan tänne on tultu: mahtavalla Tornionjoella ammattitaitoinen oppaamme vie sinut kohti unelmiesi saalista. Yö vaihtuu huomaamatta päiväksi, kun siima kiristyy ja hopeinen kylki välähtää kirkkaassa vedessä Lapin keskiyön auringon alla.

Paikallinen perheyritys

Naamisuvanto Fishing Resort on kalastukseen erikoistunut perheyritys, jota pyörittää yrittäjäpariskunta Petri ja Taina Uusitalo. Naamisuvanto sijaitsee Tornionjoen varrella Pellon kunnassa Lapissa, 150 kilometriä Perämeren rannikolta pohjoiseen.

Naamisuvanto tunnetaan ammattitaitoisista kalastusoppaistaan, ja toimintamme ytimessä ovatkin opastetut kalastusretket. Lisäksi vuokraamme veneitä ja kalastusvälineitä. Naamisuvannossa on mahtava kotipooli, viisi kilometriä soutualuetta ja loistavia koskia perhokalastukseen.

Uusitalon perheen juuret ovat syvällä Naamisuvannossa

Naamisuvanto Fishing Resortin isäntä, Uusitalon Petri, on asunut koko ikänsä luonnon rauhassa Pellon Naamijoella. Vaimo Taina on myös Pellosta kotoisin, ja heidän kolme poikaansa Samuli, Santeri ja Saku ovat isänsä tavoin innokkaita kalamiehiä.

Naamisuvanto Fishing Resortin lisäksi Petri on taksiyrittäjä. Monialayrittäjyys oli Petrille aina ilmiselvä vaihtoehto, sillä työllistymismahdollisuuksia pienessä Naamijoen kylässä ei juuri ole. Autoja Petri on ajanut ammatikseen siitä lähtien, kun sai ajokortin.

Paikalla, jossa Naamisuvanto Fishing Resortin päätalo tälläkin hetkellä seisoo, on pitkä historia: Petrin isovanhemmat rakensivat siihen talon, kun saapuivat Naamijoelle 1934. Tuolloin Naamijoki oli vilkas paikka, sillä metsätyöt, tukinuitto ja tervanpoltto työllistivät paikallisväestöä. Vuosien varrella talo onkin toiminut kauppana, postina, puhelinkeskuksena ja majoituspaikkana. Sijainti Ruotsin rajalla vaikutti kaupantekoon suotuisasti, joskin Naamijoen kauppa suljettiin 1970-luvulla ja posti vuonna 1991. Naamisuvanto Fishing Resortin tuoman kalastusmatkailun myötä Naamijoella riittää taas ihmisiä ja elämää.

RÄÄTÄLÖIDYT KALASTUSMATKAT

Lohenkalastus

Mahtava vapaana virtaava Tornionjoki on kuuluisa isoista lohistaan.

Taimenenkalastus

Kalasta taimenta luonnonrauhassa yksityisellä erämaajärvellä.

Hauenkalastus

Hauenkalastajan paratiisi – ammattilaisen opastuksella.

KALASTA AMMATTILAISTEN OPASTUKSESSA

Makoisat unet kalastuksen jälkeen