Petri Uusitalo

Petri on syntynyt Tornionjoen Naamisuvantoon laskevan Naamijoen rannalla. Hän perusti kalastusmatkailuyritys Naamisuvannon vuonna 1995. Petri on kalastanut Tornionjoella ja Naamijoella pikkupojasta asti ja hän todella tuntee kotisuvantonsa ja lähialueiden lohipaikkojen salaisuudet. Petri on Suomen kokeneimpia kalastusoppaita ja hän on ollut vahvasti mukana Tornionjoen kalastusmatkailun kehityksessä. Vuosien saatossa hän on opastanut lukuisia vasta-alkajia lohenkalastuksen maailmaan ja saanut monta sydäntä sykkimään kalastukselle. Petrin ammattitaito on rautainen ja miehen veneen kyydissä vieras pääsee nauttimaan Tornionlaakson upeasta jokiluonnosta kaikilla aisteilla.

Santeri Uusitalo

Santeri on Petrin ja Tainan keskimmäinen poika. Jokivarresta kotoisin oleva pohjoisen poika on tutustunut Tornionjoen metkuihin jo pienestä pitäen. Hän on toiminut kalastusoppaana nuoresta iästään huolimatta jo yli 15 vuotta. Lohenkalastus ja erityisesti soutukalastus ovat miehen erikoisosaamista. Santeri lukee jokea upeasti ja hän tuntee kotisuvantonsa sekä lähialueen ottipaikat uskomattoman hienosti. Santeri on valmistanut myös vaappuja ja menestynyt useampaan otteeseen lohenkalastuskilpailuissa Tornionjoella. Kielitaitona suomi ja englanti.


Saku Uusitalo

Saku on Petrin ja Tainan nuorin poika. Saku on 19-vuotias ja käy lukion viimeistä luokkaa. Huolimatta nuoresta iästään hän on pyytänyt kotijoellaan lohta lukemattomia tunteja ja saanut paljon erittäin komeita kaloja. Saku sai ensimmäisen itsesoutamansa lohen ollessaan vasta 8-vuotias ja kalastanut siitä asti mahtavalla Tornionjoella omin päin. Sakun ennätyslohi painoi kunnioitusta herättävät 17,5 kg. Saku on kalastanut paljon myös harria perholla ja haukea heittokalastaen. Hän harrastaa talvisin myös moottorikelkkailua, johon Pellon seudulla on loistavat puitteet.

Ari Nuora

Ari on kotoisin Savosta ja asuu nykyään Kuusamossa, Koillismaalla. Arin päätoiminen ammatti on fysioterapeutti, tämän alan töissä Ari on toiminut yli 20 vuotta. Ari on kalastanut monipuolisesti koko ikänsä, lapsuudestaan saakka. Lohenkalastuksen hän löysi vuosituhanteen vaihteessa ja kun lohikärpänen puraisi, se puraisi heti todenteolla! Aria kiehtoo lohenkalastuksessa lajin haasteellisuus ja onnistumisen tunteet, joita kuningaskalan harhauttaminen suo. Ari on kalastanut Tornionjoella vuosittain yli 15 vuotta ja hän rakastaa suuren joen maisemia, haasteita ja upeaa kalastusta sekä jokivarren ihmisiä. Ari aloitti Naamisuvannolla kalastusoppaana kauden 2016 lopulla ja tuleva lohestuskausi 2022 on jo hänen kuudes täysi opaskausi Naamisuvannolla. Ari opiskelee tällä hetkellä myös kalastusoppaan ammattitutkintoa. Ari puhuu suomen lisäksi sujuvasti englantia ja hieman ruotsia.

Miska Haapsalo

Miska on kotoisin Jyväskylästä ja on kalastanut pikkupojasta lähtien. Keski-Suomen lukuisat taimenkosket ovat tulleet nuorelle miehelle tutuiksi vuosien saatossa. Miska harrastaa kalastusta monipuolisesti, mutta koskilla tapahtuva lohen ja taimenen perhokalastus on hänelle lähimpänä sydäntä. Lohenkalastus ja Lapin kalaisat lohi- ja taimenjoet ovat vetäneet häntä puoleensa pienestä pitäen ja kaudesta 2013 alkaen Miska on toiminut kalastusoppaana Naamisuvannolla. Eräoppaan ammattitutkinnon Miska suoritti Savonlinnassa 2011 ja hänellä on maisterin tutkinto kalabiologiasta Jyväskylän yliopistosta. Hän puhuu suomen lisäksi hyvin englantia sekä hieman saksaa, espanjaa ja ruotsia. Tätä nykyä Miska toimii leipätyönsä ohessa Naamisuvannolla keikka-apuna.

Santtu ”Sane” Peltonen

Sane on kotoisin pieneltä Keuruun kylältä, Keski-Suomesta, mutta on asunut suurimman osan nuoruudestaan Sastamalassa Kokemäenjoen varressa. Sane alkoi kalastamaan hyvin varhain lapsuudessaan isoveljensä jalan jäljissä. Lohenkalastus tuli tutuksi ensimmäisen kerran 2000-luvun alussa ja lohestaminen vei hänet heti mennessään. Samoihin aikoihin alkoi myös vaapuntekoharrastus ja myöhemmin kuvaan astuivat perhokalastus ja hyvin intohimoiseksi muuttunut perhonsidontaharrastus. Sane on kalastanut lohta erittäin paljon soutamalla ja on tämän kalastusmuodon todellinen ekspertti. Nykyisin suurin intohimo on kuitenkin lohen ja taimenen perhokalastus. Vapaa-aika kuluukin nykyisen kotikaupungin Jyväskylän lähiseutujen taimenkoskilla tai pohjoisessa lohta perhovavalla jahdaten. Sane on pyytänyt lohta niin Itämereen laskevilla suurilla lohivirroilla, kuin myös Norjan Finnmarkin pienemmillä lohijoilla, mutta selkeästi eniten aikaa hän on viettänyt Väylän varrella. Kalastuskausi 2017 oli Sanen ensimmäinen kesä Naamisuvannolla oppaana ja täysiä opastuskausia on takana neljä. Tätä nykyä Sane toimii leipätyönsä ohessa Naamisuvannolla keikka-apuna.

RÄÄTÄLÖIDYT KALASTUSMATKAT

Lohenkalastus

Mahtava vapaana virtaava Tornionjoki on kuuluisa isoista lohistaan.

Taimenenkalastus

Kalasta taimenta luonnonrauhassa yksityisellä erämaajärvellä.

Hauenkalastus

Hauenkalastajan paratiisi – ammattilaisen opastuksella.